Olen Johanna 36 vuotta. Entinen pakastepitsa- ja limsa-addikti - nykyinen parsakaalin ja kananmunien puolestapuhuja. Ensimmäiset 33 vuottani elin kuin viljapellossa! Kuvittelin, että isältäni peritty vilkas aineenvaihdunta ja hoikka olomuotoni olisi yhtä kuin terveellinen kroppa. Viljapainotteinen ruokavalioni yhdistettynä työstressiin ja ihmissuhdeongelmiin katkaisi lopulta kuitenkin sen kamelin selän. Vuoden 2012 lopulla kärsin monenlaisista ongelmista. Vatsa ei toiminut kunnolla, vararengas paisui paisumistaan, uneni oli katkonaista ja lopulta sain sydämen rytmihäiriöitä ja kärsin totaalisesta uupumuksesta. Minulta tutkittiin kilpirauhasarvot ja sydänkäyrä, mutta mitään lääketieteellistä vikaa ei löytynyt.

Lopulta eräs hyvä ystäväni vinkkasi minulle ruokavalion merkityksestä oireilleni ja ylipäänsä hyvinvoinnille. Siitä sai alkunsa lopullinen elämäntapamuutokseni. Vuoden 2013 alussa vaihdoin leivät ja pitsat munakkaaseen, limsat veteen sekä putsasin ruokavaliostani kaiken teollisen ja keinotekoisen. Hankkiuduin eroon myös stressaavasta työstä ja ihmissuhteista. Pääsin eroon fyysisistä ja henkisistä oireistani ja mansikkana banaanilettujen päällä - sain helpotusta myös vaikeaan nivelreumaani. Kykenin jättämään yhden reumalääkkeen kokonaan pois ja vähentämään toista.

Positiivisten muutosten innoittamana luin kaiken mahdollisen autoimmuunisairauksiin ja ravintoterapiaan liittyen. Pari vuotta opiskelin aihetta omaehtoisesti, kunnes vuoden 2015 alussa lähdin opiskelemaan funktionaalista ravintoterapiaa Suomen Terveysopisto Salukseen. Nyt vihdoin kiinnostus ravintoa kohtaan on muuttunut harrastuksesta työksi.